Μνημόνιο συνεργασίας με το Τμήμα Αρχιτεκτόνων Πανεπιστημίου Πατρών.

Το Κοινωφελές Ίδρυμα Δ. & Λ. Σταυροπούλου υπέγραψε Μνημόνιο Συνεργασίας (MoU) με το τμήμα Αρχιτεκτόνων του Πανεπιστημίου Πατρών, τον Ιούλιο του 2019.

Σκοποί σύναψης του  Μνημονίου Συνεργασίας (MoU) είναι:

Α. η ενίσχυση της πόλης των Πατρών και του Τμήματος Αρχιτεκτόνων του Πανεπιστημίου Πατρών ως κέντρων αρχιτεκτονικής έρευνας και εκπαίδευσης  μέσω της διοργάνωσης αντίστοιχων δράσεων, σεμιναρίων, διεθνών εργαστηρίων, θερινών προγραμμάτων, κλπ.

Β. η μελέτη και η ανάδειξη της αρχιτεκτονικής και πολεοδομικής κληρονομιάς της πόλης των Πατρών και της ευρύτερης περιοχής, μέσω (ενδεικτικώς) καταγραφών, συγκέντρωσης αρχειακού υλικού, εκθέσεων, μελετών, αναλογικών και ψηφιακών εκδόσεων, ψηφιακών εφαρμογών,  και κάθε άλλου πρόσφορου μέσου.

Στο πλαίσιο υλοποίησης των ανωτέρω σκοπών, προγραμματίζεται ανεξάρτητη σπουδή για τους φοιτητές του 5ου εξαμήνου και άνω 2019-2020 του τμήματος Αρχιτεκτόνων Πανεπιστημίου Πατρών. Η σπουδή, που έχει τη μορφή ερευνητικού εργαστηρίου θα μελετήσει την πολεοδομική εξέλιξη, και, ιδίως, την αρχιτεκτονική της Πάτρας και των περιχώρων κατά τα τελευταία διακόσια περίπου χρόνια.

Η ανεξάρτητη σπουδή θα οργανωθεί ως σειρά διαλέξεων από τους διδάσκοντες και τους ειδικούς προσκεκλημένους ομιλητές-ερευνητές (επιβεβαιωμένες συμμετοχές-συνεργασίες: δρ Π. Γετίμης, τ. Καθηγητής Παντείου Πανεπιστημίου, Καθηγητής Πανεπιστημίου Darmstadt, δρ Πέτρος Συναδινός, Αρχιτέκτων-Πολεοδόμος και καθηγητές του τμήματος και του πανεπιστημίου) που θα συνοδεύονται από συζήτηση και επισκέψεις  σε περιοχές και κτήρια στην πόλη και τα περίχωρα.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *